Ambasador SAD pitao Dačića da li ćemo nastaviti sa povlačenjem priznanja Kosova, evo šta mu je on odgovorio

Izvor: Press, 28.Okt.2019, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD pitao Dačića da li ćemo nastaviti sa povlačenjem priznanja Kosova, evo šta mu je on odgovorio

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa novoimenovanim američkim ambasadorom u Beogradu Entonijem Godfrijem, kojeg je upoznao sa stavovima Srbije u vezi sa aktuelnim spoljnopolitičkim temama, a bilo je reči i o Kosovu i Metohiji.
Foto:blic
"Pričali smo malo i oko Kosova, njih naravno uvek interesuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << li ćemo i dalje da radimo na povlačenju priznanja", rekao je Dačić Tanjugu posle sastanka sa Godfrijem.
Na konstataciju da se američki ambasador odmah zainteresovao za kampanju koju vodi Srbija, Dačić objašnjava da je Godfri to kazao diplomatski - "da bi oni bili zahvalni ukoliko bi mi imali više razumevanja za to i da malo usporimo sa tim akcijama".

"Rekao sam da mi imamo razumevanja i da imamo u vidu to da su svi oni nezadovoljni, jer bi bilo 30 zemalja koje su povukle priznanje Kosova. Danas je veoma teško da nađete neku zemlju koja će sada da prizna Kosovo, jer se situacija u međunarodnoj zajednici promenila", rekao je Dačić.
Ministar je naveo da to nije glavna stvar, već da Srbija želi da kaže da se ne može doći bez nje do kompromisa, kao i da su laži da je 116 zemalja priznalo Kosovo.
"Ne dolazi u obzir da mi prestanemo sa kampanjom, a da oni vode kampanju za priznanje uključujući i zemlje Kvinte, ali razgovovr je bio veoma korektan, nama je u interesu da nađemo zajednički interes sa SAD i da imamo korektne odnose zato što bi to bilo u interesu naših srpskih i državnih interesa", rekao je Dačić.
Zaključio je da je pronalaženje mirnog rešenja uz saglasnost velikih sila svakako dobra osnova za bolju budućnost Srbije.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: EU ne razume da Balkan treba da bude njen deo

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2019

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da EU ne razumije da zapadni Balkan treba da postane njen dio i da bi ona tako postala kohezioni faktor potreban za očuvanje mira i stabilnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.