A kad Jevreji glasaju za Trampa, to nije mešanje, ili kad Albanci glasaju za Klintonove

Izvor: B92, 08.Avg.2019, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"A kad Jevreji glasaju za Trampa, to nije mešanje, ili kad Albanci glasaju za Klintonove"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić odbacio je kritike savetnika nekadašnjeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Majkla Karpentera.

Karpenter je rekao da srpski ministar planira da se meša u američku unutrašnju politiku.

"A kad Jevreji glasaju za Trampa, to nije mešanje, ili kad Albanci glasaju za Klintonove ili Engela. Ne govorim ja o Srbiji kao državi, govorim o državljanima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD našeg porekla. U Americi tako stvari funkcionišu. U Engleskoj izbornoj jedinici Albanci mu uvek donose pobedu", kazao je Dačić za "Politiku".

Srpska dijaspora u SAD treba da se organizuje, "tako da neće niko da je nipodaštava kao što sada demokrate rade", rekao je srpski ministar.

Karpenter, koji je kandidat Demokratske stranke za predsedničku nominaciju, ocenio je ranijer danas da je najava šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da će organizovati srpsku dijasporu u SAD kako bi na izborima podržala Donalda Trampa znak da želi da se meša u američku unutrašnju politiku.

"Srpski ministar spoljnih poslova planira da se meša u američku unutrašnju politiku tako što će okupiti srpske Amerikance da podrže Trampa 2020.", naveo je Karpenter na svom Tviter nalogu i podelio Dačićevu izjavu.

Karpenter je dodao i da lično misli da Dačić čini veliku grešku, a kad je reč o američkoj podršci evropskom putu Srbije, ona, po rečima Karpentera, treba da ostane rezultat dogovora dve najveće partije u SAD.

Dačić je u utorak za "Srpski telegraf" izjavio da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predsedničkim izborima u toj zemlji formalizuju podršku Trampu.

"Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji", naveo je Dačić i istakao da u Americi živi 650.000 Srba.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić pita Karpentera: A nije mešanje kada Albanci glasaju za Klintonove?

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio danas je kritiku savetnika nekadašnjeg američkog potpredsednika, demokrate Džozefa Bajdena, Majkla Karpentera koji je rekao da srpski ministar "planira da se meša u američku unutrašnju politiku"..."A kad Jevreji glasaju za Trampa, to nije mešanje,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.