VAŽNE TEME U SKUPŠTINI DANAS: Danas sledi dijalog na kome će učestvovati i predsednik Vučić

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 07:31

VAŽNE TEME U SKUPŠTINI DANAS: Danas sledi dijalog na kome će učestvovati i predsednik Vučić

Na osnovu svih predloga koje smo imali do sada probaćemo da dođemo do završnog dokumenta koji bi imao kao svoj krajnji cilj da većina učesnika bude zadovoljna i tokom i rezultatima dijaloga, rekao je ranije Ivica Dačić.

Na današnjem sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez stranaca na kojem će, kako je najavio predsednik Skupštine Ivica Dačić, učestvovati i predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksandar Vučić očekuje se da vlast i opozicija dođu do završnog dokumenta o poboljšanju izbornih uslova.

- Na osnovu svih predloga koje smo imali do sada probaćemo da dođemo do završnog dokumenta koji bi imao kao svoj krajnji cilj da većina učesnika bude zadovoljna i tokom i rezultatima dijaloga - rekao je ranije Ivica Dačić.

On je naveo da se na osnovu onoga što je rekao predsednik Vučić još na prvom sastanku očekuje jedan fleksibilan pristup vlasti i konstrutivan odnos opozicije, odnosno da predlozi opozicije budu realni.

Dačić je kazao da očekuje uspešan završetak tog procesa.

- Sastanku će prisustvovati i predsednik Aleksandar Vučić nakon čega bi taj dokument bio predstavljen i svim drugim strankama koje ne učestvuju na sastanku Radne grupe - rekao je Dačić.

Time bi posle dijaloga koji je vođen sa evroparlamentarcima, posle zaključaka i mera koje je vlast počela da sprovodi bio zaokružen proces međustranačkog dijaloga, dodao je Dačić.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da će se taj pokret odazvati sastanaku Radne grupe za poboljšanje izbornih uslova u Narodnoj skupštini bez stranih posrednika.

- Na tom sastanku očekujemo konačan odgovor vlasti na naše ključne zahteve. Tu su, pored ostalih, dva za nas najvažnija: da dobijemo konkretne medija planove u narednih šest meseci od sedam najvećih medija koji su bili na sastanku Radne grupe i da se formira Nadzorni odbor koji ce kontrolisati primenu Sporazuma i kompletan predizborni i izborni proces - rekao je Obradović.

To su, pored ostalih konkretnih zahteva, naše crvene linije i ako se one ne nadu u završnom Sporazumu mi necemo staviti svoj potpis, dodao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.