U Skupštini Srbije za sada sedam poslaničkih grupa

Izvor: Press, 05.Avg.2020, 11:14

U Skupštini Srbije za sada sedam poslaničkih grupa

U Skupštini Srbije formirano je sedam poslaničkih grupa, objavljeno je na sajtu parlamenta.
Foto:Blic
Predsednik poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - za našu decu" je Aleksandar Martinović, a zamenik mu je Vladimir Orlić, dok je predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, a zamenik predsednika je Đordje Milićević.
Treća poslanička grupa je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << SPAS, a na njenom čelu je Marina Raguš, dok je za zamenika izabran Radovan Tvrdišić.

Predsednik poslaničke grupe Jedinstvene Srbije je Dragan Marković, a njegov zamenik Života Starčević, dok će poslaničku grupu Socijaldemokratske partije Srbije voditi Branimir Jovanović, odnosno Nataša Vacić Mihailović kao njegova zamenica.
Šef poslanika Saveza vojvodjanskih Mađara je Balint Pastor, a zamenica je Elvira Kovač.
Formirana je i poslanička grupa PUPS "Tri P" na čijem je čelu Milan Krkobabić, a njegova zamenica je Mira Petrović.

Jedna poslanička grupa, prema Poslovniku Narodne skupštine, mora da ima najmanje pet poslanika.
Konstitutivna sednica parlamenta mogla bi da bude nastavljena početkom iduće sedmice, a na dnevnom redu je izbor predsednika skupštine, potpredsednika skupštine, imenovanje generalnog sekretara i formiranje radnih tela.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Sedam poslaničkih grupa u Skupštini Srbije

Izvor: OkRadio.rs, 05.Avg.2020

U Skupštini Srbije formirano je sedam poslaničkih grupa, objavljeno je na sajtu parlamenta. Predsednik poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - za našu decu" je Aleksandar Martinović, a zamenik mu je Vladimir Orlić, dok je predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.