U Golubincima uručeni ključevi 30 stanova za izbegličke porodice iz Hrvatske i BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2019, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Golubincima uručeni ključevi 30 stanova za izbegličke porodice iz Hrvatske i BiH

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je u Golubincima kod Stare Pazove svečano uručio ključeve od 30 stanova za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u okviru Regionalnog stambenog programa u Srbiji.

Dačić je naveo da je za Potprojekat 4 tog programa izdvojeno 18,6 miliona evra, a da je vrednost radova u Golubincima 736.913 hiljada evra.

"Naša država posvećeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << radi na pružanju pomoći i zbrinjavanju svih izbeglih sa prostora bivše Jugoslavije. Obezbeđena su sredstva za rešavanje stambenih potreba za više od 7.000 izbegličkih porodica. U okviru ovog programa, dodeljeno je blizu 3. 800 stambenih jedinica, a u toku je dodela više od 200 paketa građevinskog materijala i skoro stotinu seoskih kuća", rekao je Dačić, navodi se u saopštenju ministarstva.

                                                                                       Foto: Beta / Ognjen Stevanovic

Dačić je podsetio da su u okviru Potrojekta 4 završeni stanovi za izbegličke porodice u Arilju, Zrenjaninu, Loznici, Кladovu, Negotinu, Vrnjačkoj Banji i u Temerinu, od ukupno 13 lokalnih samouprava u kojima se grade.

Uručenju ključeva prisustvovali su i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Srbiji Ingve Engstrom i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.