Tradicionalno prijateljstvo Srbije i Kirgizije, zahvalnost na principijelnoj poziciji u vezi KiM

Izvor: RTS, 11.Jun.2020, 07:48

Tradicionalno prijateljstvo Srbije i Kirgizije, zahvalnost na principijelnoj poziciji u vezi KiM

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Republike Kirgizije Čingizom Ajdarbekovim.
Ministar Dačić je preneo da je Republika Srbija opredeljena za dalji razvoj i unapređenje sveukupne saradnje i produbljivanje tradicionalno prijateljskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnosa sa Kirgiskom Republikom.
Sagovornici su razmenili iskustva dve zemlje u borbi protiv pandemije Kovid-19, a ministar Dačić je uputio najbolje želje Republici Kirgiziji u njenim naporima u suzbijanju epidemije korona virusa.
Jedna od tema razgovora bilo je i intenziviranje ekonomske saradnje, a ministar Ajdarbekov je s tim u vezi istakao značaj održavanja Prvog ekonomskog foruma Evropske unije i Centralne Azije, koji bi ove godine trebalo da bude održan u Biškeku.
Ministar Dačić je izrazio zahvalnost zbog principijelne pozicije Republike Kirgizije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
Ministar Ajdarbekov je pozvao ministra Dačića da poseti Republiku Kirgiziju, čim se za to steknu ogovarajući uslovi.
 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić s ministrom Kirgizije o saradnji, koroni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Republike Kirgizije Čingizom Ajdarbekovim, a Dačić je preneo da je Srbija opredeljena za dalji razvoj i unapređenje sveukupne saradnje i produbljivanje tradicionalno prijateljskih odnosa sa Kirgiskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.