Izvor: Radio 021, 21.Apr.2021, 21:26

Rašković Ivić: Palma me je zvao 15 puta, blokirala sam ga

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da ju je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma "zvao 15 puta, a možda i više", nakon što je rekla da bi vlada trebalo da odmah padne pošto su iznete optužbe da su on i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić umešani u podvođenje maloletnica.

"Ako mene, koja nisam anonimna, Dragan Marković Palma zove 15 puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da bih ga na kraju blokirala, kakvim su torturama i pritiscima izložene žrtve pedofilije i oni za koje se sumnja da bi mogli da kažu nešto o tom slučaju", rekla je Rašković Ivić televiziji Nova S, a prenela pres služba Narodne stranke.

Navela je da Markoviću nije odgovorila ni na jedan poziv, jer se "ponela kao psihijatar, a ne političar". Istakla je da bi svi koji se pominju kao mogući učesnici u podvođenju maloletnica trebalo da izađu iz vlasti dok se slučaj ne reši.

"Tužilaštvo je odmah trebalo da pozove sve koji se spominju - Markovića, Dačića, direktora Koridora Srbije Aleksandra Antića i vlasnike Kopernikusa i Knez petrola", rekla je Rašković Ivić, i ocenila da oni koji se spominju u aferi na slobodi mogu nesmetano da utiču na svedoke i da ih zastrašuju.

Prema njenom mišljenju, Srpska napredna stranka (SNS) apstinira od odbrane Palme.

"Meni je to znak da će Palma biti pušten niz vodu. Ako bi SNS branio Palmu, onda bi dodali i pedofiliju na sve afere koje su dokazale vrlo blisku spregu države i kriminala", rekla je Rašković Ivić, i ocenila da bi "u svakoj normalnoj državi vlada koju potresa ovakav skandal pala za 15 minuta".

"Ako ne bude političke odgovornosti, pa čak i ako Evropa ne reaguje i ne pozove posredno na odgovornost i da se vidi šta se ovde dešava, onda su svi saučesnici u jednom pedofilskom skandalu i onda smo kao država gotovi", ocenila je Rašković Ivić.

Ona je pozvala žrtve - devojke i njihove roditelje da se ne plaše bez obzira na sve, i da izađu u javnost.

"Ako ne izađu, onda su same sebe osudile da budu večne robinje i frustrirane žene koje će tražiti psihijatre doživotno", zaključila je Sanda Rašković Ivić.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.