Potez Crne Gore smešan i besmislen čin, ali ima svoje posledice

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 21:16

"Potez Crne Gore smešan i besmislen čin, ali ima svoje posledice"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić smatra da je odluka Crne Gore da ne uvrsti Srbiju u zemlje za koje će otvoriti granice od 1. juna "smešan i besmislen čin".

On je dodao da taj čin ima svoje posledice, ali koje su direktno i isključivo štetne po građane Crne Gore

Srpski šef diplomatije, komentarišući potez koji su crnogorske vlasti objavile danas popodne, kaže da vlada Mila Đukanovića "namerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore“.

"To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smešno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane", rekao je Dačić za Blic,

Dodaje da je crnogorska vlast zapravo rekla "ne trebaju nam turisti iz Srbije".

"A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gde treba da idu naši građani kao turisti i gde da ostave svoje pare", poručuje srpski šef diplomatije.

Na pitanje koje on razloge vidi kao presudne za ovakvu odluku Podgorice, Dačić kaže da su to svakako politički razlozi.

"Kada je o nama reč, mi smo doneli odluku o otvaranju granica i građani Crne Gore mogu nesmetano da uđu u Srbiju bez problema i ograničenja. To je odnos Srbije, a eto kakav je odnos Crne Gore. Oni sve gledaju kroz problem koji imaju sa Srpskom crkvom, odnosno Mitropolijom i što se toliko naroda deklariše kao Srbi ili vernici SPC. Jednostavno, očito imaju problem sa srpskim narodom", ističe Dačić.

Prema njegovim rečima, Srbija za sada neće upućivati protestnu notu Crnoj Gori.

"Umesto da se trude da privuku turiste oni neće da puste slobodan protok ljudi. Ne znam šta građani Crne Gore o svemu ovome misle, posebno oni na primorju. I posle ovog smešnog poteza vlasti u Podgorici mi ostajemo pri našoj odluci da građani Crne Gore mogu u Srbiju", zaključio je šef diplomatije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.