Političke manipulacije i laži, koje nanose štetu Srbiji Dačić: Tadić iznosi neistine o izvozu naoružanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 15:27

"Političke manipulacije i laži, koje nanose štetu Srbiji" Dačić: Tadić iznosi neistine o izvozu naoružanja

On je ukazao na to da je Vlada Mirka Cvetkovića donela Zaključak da je saglasna da Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja izdaje dozvole za izvoz naoružanja i vojne opreme u Republiku Jermeniju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić izneo niz neistina i laži o izvozu naoružanja u Azerbejdžan i Jermeniju, "kao što to već danima rade Ðilas, Tepic i ostali" i istakao da je neistinita tvrdnja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da odluka Vlade Mirka Cvetkovića iz maja 2012. nije odluka o mogućnosti izvoza u Jermeniju.

- Tadić kaže da odluka Vlade Mirka Cvetkovića iz maja 2012. nije odluka o mogućnosti izvoza u Jermeniju, već samo da i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja moze da daje dozvole, pored drugih ministarstava. Neistina i laž - naveo je Dačić.

On je ukazao na to da je Vlada Mirka Cvetkovića donela Zaključak da je saglasna da Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja izdaje dozvole za izvoz naoružanja i vojne opreme u Republiku Jermeniju, za potrebe državnih organa Republike Jermenije, na inicijativu Ministarstva spoljnih poslova od 9-og januara 2012-e godine, na čijem je čelu bio Vuk Jeremić.

Dačić je citirao zvaničan dopis Ministarstva spoljnih poslova Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja od 9. januara 2012. godine u kojem se navodi da je, "imajući u vidu promenjene međunarodne okolnosti, Ministarstvo spoljnih poslova misljenja da bi trebalo usvojiti odgovarajuću odluku Vlade kojom bi se omogućio izvoz naoružanja i vojne opreme u Republiku Jermeniju u istom obimu kao i za Republiku Azerbejdžan.

Dačić navodi da takav predlog Jeremić nije mogao da podnese bez saglasnosti tadašnjeg predsednika Borisa Tadića.

Prema njegovim rečima, to znači da su oni tada procenili da se može izvoziti u Jermeniju, a političke okolnosti se od tada uopšte nisu promenile jer je i tada postojao sukob između Azerbejdžana i Jermenije.

- I to su doneli odluku da izvoz u Jermeniju treba da bude u istom obimu kao sa Azerbejdžanom. Međutim, i pored te njihove odluke, imajući u vidu naše odnose sa Azerbejdžanom, izvoz oružja i vojne opreme, kao i tehnologije, je deset puta veći u Azerbejdžan nego u Jermeniju. To je puna istina - naveo je Dačić i dodao da su sve ostalo "političke manipulacije i laži, koje nanose štetu Srbiji".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Boris Tadić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS o tome ko je omogućio izvoz oružja u Jermeniju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2020

Potpredesnica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić danas je dovela u pitanje izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je vlada Mirka Cvetkovića u vreme kad je predsednik Srbije bio Boris Tadić, donela zaključak da se oružje izvozi u Jermeniju, a iz Srpske napredne stranke poručuju da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Narod ne želi štetočine i lažove, ma koliko bili smešni" Pogledajte Tadićev dokument dozvole za izvoz naoružanja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020

Potpredsednik glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević je rekao da razume da se Tadić, Tepić i njihova ekipa međusobno lažu i varaju, ali ne dozvoljava da ti opskurni politički likovi lažu građane Srbije...U malenoj bari tajkunsko - lopovskog bivšeg režima odvija se ovih dana...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.