Obradović pozvao Dačića da zakaže konsultacije o početku dijaloga vlasti i opozicije

Izvor: Beta, 02.Dec.2020, 15:28

Obradović pozvao Dačića da zakaže konsultacije o početku dijaloga vlasti i opozicije

Lider Pokreta Dveri, Boško Obradović, pozvao je danas predsednika Skupštine Srbije, Ivicu Dačića, da zakaže konsultacije o početku dijaloga vlasti i opozicije, koji je Dačić najavio za početak sledeće godine.Obradović je u pisanoj izjavi pozvao Dačića da odmah zakaže konsultacije predstavnika vlasti i opozicije, "na kojima bismo se dogovorili oko dinamike tog dijaloga - kada će tačno početi, do kada mora da se završi, kako će se sprovesti dogovoreno i koliko vremena mora biti ostavljeno pre vanrednih izbora na svim nivoima za sprovođenje uslova da svi ti izbori budu zaista slobodni i pošteni"."Ako Dačić nije spreman da prihvati ovaj konkretan, konstruktivan i dobronameran predlog koji dolazi od strane opozicije, to znači da je njegova nova uloga da dijalog odlaže i zamajava javnost, kao i do sada", ocenio je lider Dveri.Predsednik Skupštine je u utorak najavio da će sa Evropskim parlamentom o nastavku medjustranačkog dijaloga u Srbiji razgovarati tek posle usvajanja državnog udžeta za 2021. godinu, odnosno o temama, vremenu i ko će biti evropski predstavnici u tom dijalogu."Očekujem da dijalog bude nastavljen početkom sledeće godine", rekao je Dačić i objasnio da je sad potrebno razgovarati i o formatu jer neke stranke nisu više u Skupštini.Medjutim, po rečima Obradovića, za konsultacije s ...
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Obradović: Dačić da zakaže konsultacije o dijalogu sa opozicijom

Izvor: Blic, 02.Dec.2020

Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića da hitno zakaže konsultacije o dijalogu između vlasti i opozicije i naveo da je potrebno da one počnu što pre, već do kraja ove godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.