Izvor: Beta, 29.Avg.2018, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Izveštaj o stanju na KiM neće biti na sednici SB UN ni u septembru

Sjedinjene Američke Države koje će preuzeti predsedavanje Savetom bezbednosti, neće staviti na dnevni red u septembu izveštaj generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša o stanju na Kosovu i Metohiji, pišu Večernje novosti.Guterešov redovni izveštaj odnosi se na period od 16. aprila do 15. jula 2018. godine, a o njemu je trebalo da se raspravlja u avgustu, ali je Velika Britanija tu temu "skinula sa stola", navodi list.Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je za Večernje novosti da se nada da bi Guterešov izveštaj mogao biti na dnevnom redu u oktobru ili novembru."Mi ne odustajemo i čekamo da predsedavajući bude neko ko nam je naklonjen. Nadamo se da će sednica o KiM biti u oktobru kada predsedava Bolivija ili najkasnije u novembru kada će to biti Kina", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Vašington skida Kosovo sa stola SB UN

Izvor: Večernje novosti, 30.Avg.2018, 11:55

Guteresov izveštaj o stanju na KiM neće ni u septembru biti na dnevnom redu u Njujorku. Dačić: Nadamo se da će sednice biti kada predsedavajući budu Bolivija ili Kina. Velika Britanija prva izbegla raspravu NI Sjedinjene Američke Države, koje će preuzeti predsedavanje Savetu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.