Nova pobeda srpske diplomatije - Gana povukla priznanje Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2019, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda srpske diplomatije - Gana povukla priznanje Kosova

Gana je 16. zemlja koja je povukla priznanje Kosova, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je za televiziju Prva rekao da je u toku vikenda stigla nota iz Ministarstva spoljnih poslova te zemlje, u kojoj se navodi da Gana povlači priznanje Kosova.

"To je do sada najveća zemlja koja je to učinila, ima 30 miliona stanovnika, tri puta je veća od Srbije. Gana je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i tradicionalni prijatelj Jugoslavije", rekao je Dačić i ponovo najavio da će do kraja godine biti još povlačenja priznanja.

On je rekao da su razgovori sa Ganom trajali dosta dugo, da se razgovaralo na svim nivoima, da su sa predstavnicima te zemlje razgovarali i predsednik Srbije, predsednica parlamenta, te on kao ministar spoljnih poslova.

"Gana je ozbiljna zemlja i nota koju su oni napisali je bolja nego da smo je mi napisali. Već u drugoj rečenici stoji da je Gana donela odluku da povuče priznanje Kosova, da smatra da je odluka prethodne vlade Gane o priznanju Kosova kao nezavisne države pogrešna i da je predstavljala kršenje Helsinške povelje i Rezolucije 1244, kao i da će oni poštovati rezultate dijaloga", rekao je Dačić.

On je istakao da je Gana jedna od značajnih zemalja Afrike.

"Podsetiću da su prištinski zvaničnici jurili njih po hodnicima u UN, čak su objavljivali i na fejsbuku da su se sa njima sreli", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Gana povukla priznanje Kosova

Izvor: RTS, 11.Nov.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je Gana povukla priznanje Kosova. Gana je 16. zemlja koja je povukla priznanje Kosova. . Ivica Dačić je za Televiziju Prva rekao da je u toku vikenda stigla nota iz Ministarstva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.