Nemački ambasador u UN-u: Naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2020, 10:22

Nemački ambasador u UN-u: Naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu

Ambasador Nemačke u Ujedinjenim nacijama kritikovao je u obraćanju pred Savetom bezbednosti UN-a srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića.
Kako je rekao, čini mu se da je njegov govor „kopiranje ranijih intervencija“, a povodom politike povlačenja priznanja nezavisnosti samoproglašenog Kosova, rekao je da „naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu“. „Iznenađen sam ovom politikom pokušaja povlačenja priznanja. Naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu, jer ako žele da se pridruže EU, treba da rade na priznanju i priznaju i sami (Kosovo)“, rekao je nemački ambasador. On je dodao da mu govor Dačića izgleda kao „kopi pejst“ ranijih njegovih intervencija. Nemački diplomata je rekao da predstavnici Srbije mnogo govore o zločinima Albanaca, a da se, kako tvrdi, nikada ne čuje o navodnim zločinima koji su počinjeni nad Albancima 1998. i 1999. godine, kao što su, kako tvrdi, "etnička čišćenja i masovna deportacija". On je zamerio i ruskom ambasadoru kao predsedavajućem da nije dozvolio prištinskoj predstavnici da završi obraćanje i kritikovao ga da nije dozvolio da se Savetu bezbednosti obrati i specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak.    
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.