Nekome je zasmetalo... A onda se rodio Kurti VIDEO

Izvor: B92, 15.Jun.2021, 08:49

"Nekome je zasmetalo... A onda se rodio Kurti" VIDEO

U Briselu se nastavlja dijalog Beograda i Prištine, a Ivica Dačić ističe da pritisaka ima i dodaje da Srbije nije više toliko slaba da ne može da odgovori.

Predsednik Skupštine Srbije kazao je u razgovoru za TV Prva da ne očekuje ništa pozitivno.

On je objasnio da su pregovori išli ka eventualnom kompromisu, ali da je došlo do promene.

"Nekima je zasmetalo da ovo može da ide u smeru kompromisa, i onda se rodio (Aljbin) Kurti sa željom da se minira sve to. Zatim su uvedene takse, koje su zaustavile dijalog. Ne treba to da nas čudi šta pričaju. To su performansi za unutrašnju politiku i imaju određenu podršku na zapadu... Što bi oni pristali na kompromis, kad misle da su sve dobili. Oni misle da su to dobili NATO bombama", objasnio je Dačić u razgovoru za TV Prva.

Smatra da je tragično što "mi iz Beograda imamo autokrivicu", te da se kod nas može čuti da "nije kriv NATO, mi smo to zaslužili“

"Mi to ne smemo da dozvolimo“ istakao je Dačić.

Govoreći o presudi Ratku Mladiću i najavama da privremene ustanove planiraju da tuže Srbiju za genocid, Dačić smatra da "Kurti nema pravnog osnova za tako nešto"

"U vreme kada je počeo tzv. genocid (o kome pričaju), nije postojalo Kosovo kao država, Pred međunarodnim sudom mogu da se pojave samo države... Ako neko neće dogovor, on hoće da kaže da mi to priznamo. To se nikada neće desiti. Ako ne žele dogovor, spremaju se za neku vrstu sukoba", objasnio je predsednik Skupštine Srbije i smatra da eventualni dogovor Beograda i Prištine neće biti postignut do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.