Izvor: RTS, 21.Jun.2021, 09:42

Konsultacije o promeni Ustava: Radna grupa u najskorijem roku

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, premijerka Ana Brnabić i ministarka pravde Maja Popović održali su još jedne konsultacije o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.
Na sastanku se razgovaralo o formiranju Radne grupe za promenu Ustava u najskorijem roku, kako bi svi učesnici imali vremena za izradu amandmana do sastanka sa Venecijanskom komisijom, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz parlamenta.

Poziv u radnu grupu svakako će dobiti članovi Državnog veća tužilaca i Udruženja sudija i tužilaca, kako bi proces bio u potpunosti transparentan i uključivao sve relevantne aktere.
Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo ranije je usvojio predlog Vlade Srbije za promenu Ustava.
"Na današnjem sastanku razgovaralo se o formiranju Radne grupe od strane skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, koja će zajedno za skupštinskim odborom biti zadužena za sačinjavanje teksta ustavnih amandmana. Na sastanku je precizirano da će članovi Radne grupe, pored eksperata iz oblasti Ustavnog prava, biti i predstvanici strukovnih udruženja - Udruženja tužilaca Srbije i Društva sudija Srbije, kako bi proces bio u potpunosti inkluzivan", saopšteno je iz Vlade.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predstavnici UTS i Društva sudija Srbije biće u Radnoj grupi za promenu Ustava

Izvor: Beta, 21.Jun.2021

Predstavnici Udruženja tužilaca Srbije (UTS) i Društva sudija Srbije biće članovi Radne grupe za promenu Ustava u oblasti pravosudja, pored eksperata iz oblasti ustavnog prava, dogovoreno je danas na konsultacijama o promeni Ustava.Kako je saopšteno, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.