Kamen temeljac u Smederevskoj Palanci za izgradnju stanova za izbeglice iz Hrvatske i BiH

Izvor: RTS, 26.Maj.2020, 12:49

Kamen temeljac u Smederevskoj Palanci za izgradnju stanova za izbeglice iz Hrvatske i BiH

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je u Smederevskoj Palanci polaganju kamena temeljca za izgradnju 15 stanova za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa.
Ivica Dačić, koji je i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, istakao je zadovoljstvo povodom početka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gradnje zgrade s 15 stanova čiji je završetak planiran za januar naredne godine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Izgradnja 15 stanova u Smederevskoj Palanci deo je Potprojekta 9 Regionalnog stambenog programa, vredan je više od 25 miliona evra i predviđa izgradnju ukupno 1.080 stambenih rešenja.
"Imam privilegiju, ali i posebno zadovoljstvo, da poslednjih nekoliko godina budem redovan i neposredan učesnik na različitim događajima širom naše zemlje kojima obeležavamo uspešnu realizaciju različitih faza u sprovođenju Programa. Napredak Programa je naš zajednički uspeh i potvrda naše posvećenosti na realizaciji postignutih dogovora o integraciji izbeglica u Srbiji", naglasio je ministar.

Ministar je ponovio da je realizacija Regionalnog stambenog programa važan segment rešavanja pitanja izbeglica, da je naša država dugo i uporno radila da dođe do postignuća i međunarodnih pohvala za naš učinak, i naglasio da će Vlada Republike Srbije nastaviti da podržava Regionalni stambeni program dok sve izbegličke porodice ne budu trajno zbrinute.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Smederevskoj Palanci počela izgradnja 15 stanova za izbeglice

Izvor: Danas, 26.Maj.2020

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na polaganju kamena temeljca u Smederevskoj Palanci za izgradnju 15 stanova za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske da je realizacija Regionalnog stambenog programa važan segment rešavanja pitanja izbeglica.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.