Izvor: N1 televizija, 19.Apr.2021, 19:32

Dogovorom u Briselu hvalile se sve tri strane, ZSO i dalje kamen spoticanja

Na današnji dan, pre osam godina, postignut je prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Parafirali su ga tadašnji srpski i kosovski premijeri, Ivica Dačić i Hašim Tači, a posredovala je predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton. Bio je to nastavak Briselskog procesa koji je počeo 2011. godine na tehničkom nivou. April 2013. godine se smatra datumom kada su pregovori podignuti na najviši politički nivo.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Briselski sporazum Beograda i Prištine u 15 tačaka (19. april 2013.)

Izvor: JUGpress.com, 20.Apr.2021, 00:08

BEOGRAD-PRIŠTINA..19. aprila 2013. u Briselu je potpisan “Prvi sporazum o principima normalizacije odnosa Beograda i Prištine”, poznat i kao Briselski sporazum. Sporazumom u 15 tačaka Srbija se obavezala da će povući svoje institucije sa severa KiM, a Priština da će formirati “Zajednicu...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.