Dačić upitao: Šta ako Srbija donese rezoluciju u kojoj je genocid ono što Njegoš opisuje?

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 16:51

Dačić upitao: Šta ako Srbija donese rezoluciju u kojoj je genocid ono što Njegoš opisuje?

Mi smo otvoreno upozorili da svaka promena situacije na terenu silom znači da potpisani sporazumi više ne važe, kaže Ivica Dačić gostujući u "Fokusu" na TV B92.

Upitan da li ga plaši zamrznut konflikt, posebno što sa Zapada naoružavaju Kosovske bezbednosne snage, Ivica Dačić odgovara:

"Mi smo otvoreno upozorili da svaka promena situacije na terenu silom znači da potpisani sporazumi više ne važe, Srbija neće dozvoliti vojno osvajanje Severa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svima je jasno šta to znači. Svi su svesni da bi inspirasnje novih sukoba bilo fatalno", ističe.

Crna Gora je donirala vakcine Kosovskim bezbednosnim snagama, a Dačić navodi da je to provokacija.

Kada je u pitanju Rezolucija o Srebrenici koju je usvojila Crna Gora, Ivica Dačić navodi:

"Crna Gora je donela drugu rezoluciju o Srebrenici. Oni imaju jednu koja je ista kao srpska".

Upitao je šta bi se desilo kada bi Srbija donela Rezoluciju da je genocid ono što je opisao Petar Petrović Njegoš u borbi sa poturicama.

Sa druge strane navodi da Hrvatska treba da donese Rezoluciju u kojoj se genocidom proglašavaju gogađaji u Jasenovcu, pre nego što usvoji Rezoluciju u Srebrenici.

Smatra, ipak, da se dugmad kojima se izazva nestabilnost nalaze u rukama nekih drugih, a ne u regionu.

Kaže da je sastanak sa strankama bez uticaja stranaca odbija korektno, ali da na poslednjem nije bilo reči o izbornim uslovima, već samo o Kosovu.

"Vidim histeriju onih koji ne žele učešće bez stranaca. Šta oni misle o čemu mi razovaramo? To je kao Alisa u zemlji čuda. Ne znaju kako funkcioniše parlamentarna demokratija", dodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.