Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2019, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić traži da se Vlada Albanije izvini i osudi izjavu svog ministra o Srbiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje da Vlada Albanije osudi izjavu svog vršioca dužnosti ministra spoljnih poslova Genta Cakaja da je Srbija odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete tokom sukoba na Kosovu.

"Reč je o najgrubljem falsifikatu događaja na Kosovu i Metohiji tokom devedesetih godina >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prošlog veka, zbog čega očekujem i izvinjenje Vlade Albanije", naveo je Dačić, prenelo je njegovo ministarstvo.

Dačić je rekao da je Cakaj 7. novembra kazao i da zločini koje je pomenuo "nisu bili pojedinačni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države", kao i da je "optužio Srbiju da ima kriminalnu prošlost" jer su "tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa na čelu današnje Srbije".

"Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima Srbije i Albanije i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Srbije da unapređuje dobrosusedske odnose s Albanijom i na taj način doprinese stabilnosti i razvoju čitavog regiona", dodao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.