Dačić telefonom razgovarao sa Godfrijem: Hvala za pomoć

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2020, 18:07

Dačić telefonom razgovarao sa Godfrijem: Hvala za pomoć

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entonijem Godfrijem, a glavna tema razgovora bila je pandemija korona virusa i mere koje dve zemlje preduzimaju u borbi sa tom bolešću, a u cilju zaštite stanovništva.

Ministar Dačić preneo je zahvalnost Srbije na najavljenoj pomoći SAD, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imajući u vidu da su SAD trenutno jedna od najpogođenijih država korona virusom u svetu.

Podsetio je da je Vlada Srbije danas poslala u SAD avion Er Srbije kojim će biti vraćeni srpski studenti i đaci koje je pandemija zatekla u SAD, a da se u tom avionu nalazi 170 američkih državljana koji će biti vraćeni u SAD.

Ambasador Godfri je najavio da se narednih dana očekuje dostava 6.000 kompleta za testiranje na korona virus koje će SAD uputiti Srbiji.

Zahvalio je za pomoć Srbije u evakuaciji američkih državljana i podsetio da je Srbija humanitarnim letom 26. marta 2020. godine već prevezla 64 američka državljana u SAD i da se državni sekretar Majk Pompeo tim povodom uputio pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem se zahvalio na ovom gestu.

Sagovornici su razmenili mišljenja o najznačajnijim temama u okviru bilateralne i multilateralne saradnje, kao i načinima njenog daljeg unapređenja.

Ministar Dačić uputio je saučešće ambasadoru Godfriju povodom velikog broja žrtava koje je korona virus odneo u SAD, uključujući i ambasadorovog oca.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić pružio podršku Vučiću i njegovom sinu: Danilo je nepokolebljiv borac, želim mu brz oporavak

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je večeras podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom sinu Danilu koji je oboleo od korona virusa poželeo brzi oporavak...-  U ovom teškom trenutku Predsednik Republike Srbije i moj prijatelj Aleksandar Vučić i njegova porodica imaju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.