Dačić sa predstavnicima UNDP-a i OEBS-a o seminaru novih poslanika

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2020, 18:13

Dačić sa predstavnicima UNDP-a i OEBS-a o seminaru novih poslanika

Predsednik srpskog parlamenta Ivica Dačić razgovarao je danas sa predstavnicima Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i razvojnog programa UN (UNDP) o seminaru novih poslanika, saopštila je Skupština Srbije.

"Povod za sastanak je inicijativa Razvojnog programa UN, Misije OEBS, Vestminterske fondacije za demokratiju, Nacionalnog demokratskog instituta u Srbiji i Međunarodnog republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << instituta u Srbiji, da se za nove poslanike organizuje sveobuhvatni uvodni seminar", navodi se u saopštenju.

Stalna predstavnica Razvojnog programa UN u Beogradu Frensin Pikap (Francine Pickup) istakla je da je Razvojni program UN u prethodnom periodu u Srbiji realizovao 45 projekata čija vrednost prelazi 100 miliona dolara.

Vršiteljka dužnosti šefa OEBS-a u Beogradu Irina Krapivina je podsetila na saradnju koju je OEBS u Srbiji ostvario sa Skupštinom, pre svega sa skupštinskim odborima u oblasti bezbednosti, ljudskih i manjinskih prava i prenela spremnost za nastavak tih aktivnosti.

Dačić je izrazio spremnost parlamenta za nastavak saradnje sa međunarodnim organizacijama i na drugim projektima koji mogu doprineti efikasnijem radu skupštine, usavršavanju poslanika i obuci zaposlenih u parlamentu.

Sagovornici su se složili da se odmah započne sa pripremama za uvodni seminar za nove poslanike i da se zbog epidemiološke situacije održi onlajn.

Razmotrene su i druge mogućnosti za saradnju, poput podrške radu Ženske parlamentarne grupe, Zelene parlamentarne grupe, približavanje Narodne skupštine građanima kroz održavanje nedelje parlamentarizma kao i sednice odbora van sedišta parlamenta, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.