Dačić sa generalnim sekretarom OEBS-a

Izvor: RTS, 10.Okt.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa generalnim sekretarom OEBS-a

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom. Na sastanku je razgovarano o aktivnostima OEBS-a u Srbiji, o podršci institucijama Republike Srbije u oblasti reformi, usvajanja medijske strategije i njene implementacije, kao i saradnji u oblasti unapređenja izbornog procesa. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Obostrano je konstatovan značaj OEBS-a za regionalnu bezbednost i izgradnju kapaciteta za suočavanje sa postojećim i novim izazovima.

Istaknuta je i uloga Republike Srbije kao ključnog faktora bezbednosti, dugoročne stabilnosti i ekonomskog razvoja u regionu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.
Na zajedničkoj konferenciji za novinare, šef srpske diplomatije je ocenio da je značajna podrška koju OEBS pruža Srbiji.
Ministar Dačić je naglasio i važnost saradnje sa OEBS-om i zbog bezbednosnih pitanja kojima se bavi ta organizacija, kao i da je zadovoljan saradnjom i sa Misijom OEBS-a na Kosovu.
Generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger izjavio je da Srbija igra važnu ulogu u promovisanju ekonomske saradnje zarad buduće ekonomske stabilnosti i razvoja regiona.
"Razgovor sa ministrom Dačićem je bio iskren i otvoren. Razgovarali smo o aktivnostima OEBS-a u Srbiji. Drago mi je da vidim da je Srbija veran i aktivan partner našoj organizaciji", rekao je Greminger.
Istakao je da će OEBS nastaviti da pruža ekspertsku pomoć i podršku reformama u Srbiji, kao što je nezavisno sudstvo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.