Dačić predlaže Paralija da se zove Palma – po Draganu Markoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić predlaže Paralija da se zove "Palma" – po Draganu Markoviću

U Paraliji je sinoć održana svečana večera u Hotelu "Mediterranean village" za 700 Jagodinaca koji su u to grčko letovalište došli u organizaciji Skupštine opštine Jagodina, a njoj je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Njegov domaćin bio je predsednik Jedinstvene Srbije (JS) i Skupštine grada Dragan Marković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - Palma.

U obraćanju Jagodincima i njihovim gostima iz Grčke i Beograda, Dačić je ponovio da je "Grčka veliki prijatelj Srbije".

"Na teritoriji Grčke nalaze se dve velike srpske svetinje manastir Hilandar i ostrvo Krf", rekao je Dačić i istakao da Srbija i Grčka grade i neguju dobre međusobne odnose u svim sferama.

Dačić je dao i predlog da se "Paralija nazove Palma" s obzirom na pet godina rada Kancelarije JS, "svojevrsnog diplomatskog predstavništva Srbije u ovom mestu", i veoma češtih organizovanih dolazaka Jagodinaca u ovo grčko letovalište, koje organizuje Marković.

Dačić je svečanoj večeri prisustovao sa sinom Lukom i ambasadorom Srbije u Atini Dušanom Spasojevićem, a tom prilikom otpevao je i pesme "Pukni zoro" i "Tamo daleko".

Delegacija Jagodine u kojoj je najviše poljoprivrednika, posetu Paraliji završava 31. avgusta, a politička delegacija ovog grada, na čelu sa Markovićem, danas će se u Solunu sastati sa šeficom Kancelarije premijera Kirijakosa Micotakisa Marijom Antonijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Dačić predložio da se Paralija nazove po Draganu Markoviću Palmi

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2019

Svečana večera za 700 Jagodinaca koji su u to grčko letovalište došli u organizaciji Skupštine opštine Jagodina, organizovana je sinoć u jednom hotelu u Paraliji, a njoj je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić...Njegov domaćin bio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.