Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2019, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Skot ocenili da srpsko-američki odnosi teže unapređenju

Prijateljske veze između SAD i Srbije su i dalje jake, uprkos radikalnim promenama do kojih je dolazilo kroz istoriju, ocenjeno je danas na međunarodnoj konferenciji "Srpsko-američki odnosi", u Skupštini Srbije.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da srpsko-američki odnosi imaju dugu tradiciju i da su prošli više različitih faza, ali da je Srbija pokazala da želi da unapredi odnose sa SAD koji su utemeljeni, pre svega na zajedničkom strateškom opredeljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ka uspostavljanju regiona Zapadnog Balkana kao bezbednosno i ekonomski stabilnog.

"Poslednje tri decenije bile su težak period za odnose naše dve zemlje, ali i podsetnik da je, zbog izazova sa kojima smo suočeni, neophodno težiti saradnji i boljem dijalogu. Danas naše odnose karakteriše pozitivna dinamika i stalna spremnost za doržavanje dijaloga na visokom nivou", rekao je Dačić.

On je naveo da je pozitivna dinamika odnosa sa SAD visoko na listi spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i da visoko ceni podršku SAD u ostvarivanju srpskih interesa.

Ambasador SAD Kajl Skot naveo je da su uprkos tome što je dolazilo do radikalnih promena u odnosima dve zemlje, prijateljske veze i dalje jake i postoje izgledi za njihovo stalno unapređenje.

"Krajnje je vreme da idemo napred kako bi mladim i talentovanim ljudima omoguićili da se oslobode problema koji su i dalje pristuni u ovom regionu. Ako Srbija iskoristi iskrenu pomoće Evropske unije, ali i drugih zemalja koji je nude ne postoje ograničenja", naveo je Skot.

Ocenio je da SAD percipiraju region Zapadnog Balkana kao region koji može da teži prosperitetu.

Konferenciju "Srpsko-američki odnosi" organizovali su Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost iz Beograda i Poslanička grupa prijateljstva sa SAD u Narodnoj skupštini Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Odnosi sa SAD-om su visoko na listi prioriteta Srbije

Izvor: Blic, 11.Sep.2019

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je danas da je pozitivna dinamika bilateralnih odnosa sa SAD visoko na listi spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

Nastavak na Blic...

Srpsko-američki odnosi imaju dugu tradiciju

Izvor: Beta Video, 11.Sep.2019

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da srpsko-američki odnosi imaju dugu tradiciju i da su prošli više različitih faza, ali da je Srbija pokazala da želi da unapredi odnose sa SAD koji su utemeljeni, pre svega na zajedničkom strateškom opredeljenju ka uspostavljanju regiona...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Dačić i Skat: Veze između SAD i Srbije i dalje su jake

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Sep.2019

Prijateljske veze između SAD i Srbije su i dalje jake, uprkos radikalnim promenama do kojih je dolazilo kroz istoriju, ocenjeno je danas na međunarodnoj konferenciji "Srpsko-američki odnosi", u Skupštini Srbije. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da srpsko-američki odnosi imaju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.