Dačić i Makej o odnosima Srbije i Belorusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Makej o odnosima Srbije i Belorusije

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Beogradu sa ministrom inostranih poslova Belorusije Vladimirom Makejem.

Tokom razgovora koji su protekli u srdačnoj atmosferi, konstatovano je da se bilateralni odnosi mogu okarakterisati kao odlični.

Izraženo je veliko zadovoljstvo što se aktuelna poseta predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbiji odvija u godini jubileja, 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Belorusije.

Sagovornici su se složili da postoji visok nivo saradnje na političkom, ekonomskom i međunarodnom planu, kao i u oblasti parlamentarne, vojne i vojno-tehničke saradnje.

Dva ministra su izrazila uverenje da će poseta predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka dati dodatni impuls za njihovo dalje jačanje i razvoj u duhu iskrenog prijateljstva.

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je posebno zahvalio beloruskom kolegi na principijelnoj podršci koju Belorusija pruža našoj zemlji po pitanju KiM.

Ministar inostranih poslova Republike Belorusije Vladimir Makej je istakao da Republika Srbija može i u budućnosti da računa na podršku Republike Belorusije u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, saopšteno je iz MSP-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Odnosi Srbije i Belorusije odlični, poseta Lukašenka dodatni impuls"

Izvor: RTS, 02.Dec.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i njegov beloruski kolega Vladimir Makej saglasili su se da su odnosi dve zemlje odlični. . Tokom razgovora u Beogradu koji su protekli u srdačnoj atmosferi, Dačić i Makej izrazili...

Nastavak na RTS...

Dačić sa Cerarom: Srbija je na evropskom putu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019

"Vlade Srbije i Slovenije održaće sredinom decembra zajedničku sednicu", izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je konstatovao da su poslednjih godina intenzivirani bilateralni kontakti i da su odnosi dve države veoma dobri i možda čak na najvišem nivou od vremena odvajanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.