Izvor: RTS, 10.Avg.2020, 18:14

Dačić: Znam kako je kad ti se posle izbora niko ne javlja na telefon

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodi da je Socijalistička partija Srbije spremna za saradnju sa Srpskom naprednom strankom, ali da ne zavisi od njih da li će biti deo vlasti. Poručuje da onaj ko ga nije zvao nakon izbora, ne treba da ga zove ni posle formiranja vlade.
Ivica Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je gostujući na televiziji Hepi naveo da je SPS spreman za nastavak saradnje sa SNS-om, ali da ne zavisi od njih da li će biti deo vlasti.

"Vlada će biti formirana onako kako pobednik izbora misli, nema tu nikakve dileme. Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka su dobili poverenje građana na izborima, na njima je da procene šta je za Srbiju najbolje. Što se nas tiče, mi smo jasno rekli da mi smatramo da smo uradili dobre stvari u prošlosti zajedno i spremni smo za nastavak te saradnje, a da li će to tako biti, na to pitanje odgovor treba da dâ Aleksandar Vučić", navodi Dačić.
Ističe da odlazak u opoziciju nije pitanje zbog kojeg treba da se podiže tolika prašina.
"Znate neko sada misli da je to sada neko bogzna kakvo pitanje, da li će neko biti vlast ili opozicija. Ovde uopšte nije reč o broju poslanika, ovde uopšte nije reč o tome da li će njegova većina da bude ugrožena. Ovde je reč o tome da li postoji širi politički konsenzus, oko toga kojim putem će Srbija ići dalje imajući u vidu sve ove rizike koji postoje", objašnjava Dačić.
Ocenjuje da je neumesno porediti politički uticaj pojedinih stranaka sa Socijalističkom partijom Srbije.
Dačić otkriva i da, bez obzira na priče i formiranje budućeg kabineta, on svakodnevno radi i da je vrlo aktivan u interesu države.
On je istakao da mu nije važno koje će funkcije obavljati sve dok radi za dobrobit srpskog naroda.
"Ja se 30 godina bavim politikom i nijednog trenutka nisam prekidao sa svojim aktivnostima zato što se ne zna da li ću biti na vlasti ili u opoziciji. Postoji taj period kada prođu izbori, period dok se ne formira Vlada, kada vam se niko ne javlja na telefon zato što ne zna da li ćete biti na vlasti ili u opoziciji. Ja svima poručujem – onaj ko mi se sada nije javio, nemoj da mi se javi ni posle", ističe Dačić.
Kako kaže, nema čekanja već da svi ministri moraju da rade. 
"Nema šta da se čeka Vlada. Mora da se radi i ne smemo gubiti vreme. Svaki odgovorni čovek, pa i ministar, trebalo bi da radi svoj posao bez obzira na to što se tek čeka formiranje nove vlade", rekao je lider SPS-a i kao primer naveo ministra Mladena Šarčevića, koji se požrtvovano posvetio svom poslu jer mora da se radi zbog početka nove školske godine.
Dodaje da je SPS dao mladim ljudima šansu da uđu u novi saziv parlamenta.
"Kad pogledate listu SPS-a i SNS-a to ne može da se prepozna u odnosu na doskorašnje vreme. Ja sam sada dao šansu mladima, ali oni tu šansu sada treba da iskoriste. Ponekad u životu šansu dobiješ samo jednom. Ako vi sada uđete u parlament i za vreme trajanja mandata se nijednom ne javite za reč ili ne radite na sopstvenom usavršavanju, uzalud ste ulazili", objašnjava Dačić.
Dodaje da na listi SPS-a najstarija poslanica Smilja Tišma ima 91 godinu, a da najmlađa poslanica Dubravka Kralj ima 26 godina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: U politici sam 30 godina, nije mi bilo bitno da li u vlasti ili opoziciji

Izvor: Danas, 11.Avg.2020, 00:45

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić naveo je da je Socijalistička partija Srbije spremna za saradnju sa Srpskom naprednom strankom, ali da ne zavisi od njih da li će biti deo vlasti. Poručio je i da onaj ko ga nije zvao nakon izbora, ne treba da ga zove ni posle formiranja vlade.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.