Dačić: Ubistvo ruskog ambasadora gnusni akt terorizma

Izvor: RTS, 21.Dec.2016, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ubistvo ruskog ambasadora gnusni akt terorizma

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upisao se u Knjigu žalosti u Ambasadi Rusije u Beogradu, otvorenu povodom ubistva ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova.
"Duboko nas je potresla vest o mučkom ubistvu našeg kolege Andreja Karlova, ambasadora Rusije u Ankari", napisao je Ivica Dačić. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Šef srpske diplomatije je naveo da Srbija ovaj zločin karakteriše kao gnusni akt terorizma, kao i da je nevina žrtva čovek koji je čitav radni vek proveo baveći se stvaranjem mostova među narodima i državama.
Kako je naveo Dačić, Andrej Karlov će ostati u sećanju kao profesionalac i častan čovek, koji će biti upamćen i kao prijatelja Srbije prema kojoj se odnosio sa najdubljim poštovanjem.
"Izražavam najdublje saučešće porodici cenjenog kolege, pripadnicima Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije i ruskom narodu", upisao je Dačić u Knjigu žalosti.
Ruskog ambasadora u Ankari ubio je u ponedeljak uveče bivši turski policajac, dvadesetogodišnji Mevlut Mert Altintaš, koji je pre zločina uzviknuo "Alah je veliki" i "Ne zaboravite Alep, ne zaboravite Siriju".
Turska i Rusija formirale su zajedničku komisiju za istragu ubistva Karlova koji je usmrćen sa nekoliko hitaca ispaljenih u leđa.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.