Dačić: Tači živi u snu, da se probudi iz fatamorgane

Izvor: B92, 14.Sep.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Tači živi u snu, da se probudi iz fatamorgane

Potpredsednik vlade Ivica Dačić izjavio je da je vreme da se kosovski predsednik Hašim Tači probudi iz fatamorgane.

On je ponovo poručio da Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Dačić je u izjavi naveo da Hašim Tači "očigledno živi u nekom svom snu i paralelnom svetu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, vreme je da se Tači probudi iz fatamorgane, jer samo dijalog i kompromis može dovesti do trajnog rešenja. Ultimatumi i prevare neće proći", poručio je Dačić, saopštio je MSP.

Tači je u intervjuu za "Glas Amerike" na albanskom jeziku, upitan da li će insistirati na tome da Beograd prizna kosovsku nezavisnost ili će to biti samo sporazum o normalizaciji odnosa, odgovorio:

"Radićemo na punoj normalizaciji državnih odnosa i miru naša dva naroda, je je to u interesu Kosova, Srbije i regiona. Naporno ćemo raditi da Kosova ubrzo postane članica UN. Ali, što se tiče priznavanja, to će se dogoditi u bliskoj budućnosti i tome će odlučiti srpske institucije. Ne možemo im nametati vremenske okvire ili njihovu agendu u vezi s priznavanjem Kosova, ali jedno je sigurno - da Kosovo i Srbija, koje su sada u "statusu kvo", moraju da olakšaju sebi evroatlantsku i evropsku perspektivu i da jedni drugima u tome ne otežavamo".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vreme je da se Tači probudi iz fatamorgane"

Izvor: Mondo, 14.Sep.2017

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je vreme da se kosovski predsednik Hašim Tači probudi iz fatamorgane...Foto: Tanjug/Edib Tahirović..On je ponovo poručio da Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova...Dačić...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.