Dačić: Tači i Haradinaj neće završiti na optuženičkim klupama u Hagu

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Tači i Haradinaj neće završiti na optuženičkim klupama u Hagu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da ne veruje da će predsednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj biti uhapšeni zbog zločina "Oslobodilačke vojske Kosova" i ocenio da je to dokaz da ih zapadne sile "drže u igri".

On je za Radio televiziju Srbije rekao da ima informacije iz Ševeningena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da "hitno oslobađaju zatvoreničke ćelije", ali da ne veruje da će Tači i Haradinaj biti uhapšeni.

"Ne verujem da će to sada biti, to je dokaz da ih drže u igri, da su to marionete koje će slušati. U redu, ako su to vaše marionete i držite ih zbog nečega tako na uzici, onda ih podstičite da dođe do kompromisa. Nemojte da kažete da nemate uticaja na Kosovu", rekao je Dačić.

Kako je objasnio, prazne zatvoreničke ćelije u Hagu su potrebne "ili zbog Ruande ili zbog Kosova".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.