Dačić: Sa Palmerom ću se sastati na forumu na Blledu, koji sutra počinje

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sa Palmerom ću se sastati na forumu na Blledu, koji sutra počinje

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je da će se s visokim zvaničnikom Stejt departmenta Metjuom Palmerom, koji je nedavno imenovan za specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan, sastati na "Strateškom forumu" koji sutra počinje na Bledu, u Sloveniji.

Daćić je za TV Pink ponovio jutros da je američka administracija pod vođstvom Donalda Trampa promenila svoj pristup rešavanju kosovskog problema.

"Želi se da se dođe do kompromisa koji će da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uvaži interese obe strane, i albanske i srpske", rekao je Dačić.

Komentarišući to što Srbija i Rusija nisu pozvane na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata u Poljskoj, rekao je da se radi o "politizaciji i reviziji istorije".

"To je veoma značaja godišnjica. Nije bilo razloga da se ovakva politizacija vrši. Podseća me na obeležavanje kraja Prvog svetskog rata i problema koje smo imali sa Francuzima, ali oni su stvarno uvideli koliko su pogrešili", rekao je šef srpske diplomatije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

ŠEF DIPLOMATIJE S PALMEROM: Dačić danas s Trampovim specijalcem

Izvor: Kurir, 02.Sep.2019, 00:45

Ministar spoljnih poslova na skupu na Bledu ima razgovor sa zvaničnikom SAD

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.