Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Predsednički izbori po dogovoru DS i SNS

MOSKVA -

Zamenik premijera i lider SPS Ivica Dačić najavio je danas da će se kandidovati na predsedničkim izborima koji su, kako je rekao, rezultat dogovora Demokratske stranke i Srpske napredne stranke da stvore dvostranačku Srbiju, ali da im to neće uspeti.

"Sigurno ću biti kandidat na tim izborima ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budu raspisani, jer smatram da je ovo dogovor koji je pokazatelj zajedničkih interesa DS i SNS da stvore 'dvostranačku Srbiju', što mislim da im neće uspeti. Mislim da će se iznenaditi negativno činjenicom da postoji i takozvana treća Srbija", rekao je Dačić novinarima tokom boravka u Moskvi.

On je ocenio da je istovremeno održavanje predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora nije dobro, da za to nema potrebe i da se time svi kandidati ne stavljaju u ravnopravan položaj, ali da će se on ipak kandidovati za predsednika.

"Već sam više puta govorio o tome da smatram da nije dobro da u isto vreme budu predsednički, parlamentarni i lokalni izbori, između ostalog i zbog toga što se time ne stavljaju svi kandidati u ravnopravan položaj i smatram da za to nema nikakve potrebe", rekao je Dačić.

On je istakao da će rukovodstvo SPS razmotriti ovu situaciju kada predsednik Boris Tadić sutra bude zvanično zatražio od predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović da raspiše predsedničke izbore, i da veruje da će ona izbore zakazati za 6. maj.

"Ako je predsednik Tadić doneo jednu takvu ličnu odluku, ona se mora primiti k znanju. Kada bismo se principijelno ponašali, onda je veliko pitanje da li Slavica Đukić treba da raspiše izbore za 6. maj, imajući u vidu da je to najkraći mogući termin za kampanju", kazao je Dačić.

On je dodao da su parlamentarni i lokalni izbori već raspisani za 6. maj, pa bi odluka da se predsednički izbori raspišu za kasniji termin predstavljala isterivanje maka na konac, tako da je, kako je rekao, logično očekivati da izbori za predsednika takođe budu raspisani za 6. maj.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.