Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nema nikakvih informacija da su predstavništvo Prištine u Kopenhagenu napali Srbi

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nema "nikakve informacije" koje bi potvrdile optužbu kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija koji tvrdi da je diplomatsko predstavništvo Prištine u Kopenhagenu napadnuto od strane Srba.

"Sinoć sam kontaktirao naše ljude. Oni su mi rekli da ih niko nije obavestio od vlasti u Danskoj o tome, niti da je neko od naših ljudi uhapšen ili osumnjičen. Tako da za sada nemamo takvih informacija", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Dačić za tv Prva.

Dačić je naveo da se Pacolijeve reči "srpski banditi i huligani", verovatno odnose na navijače koji su bili na utakmici Kopenhagen - Crvena zvezda, koja je odigrana u utorak uveče.

Naveo je da vlasti nemaju obavezu da javljaju da li je neko uhapšen ili da li se za nekim traga, osim ako osoba nije državljanin Srbije, pa izrazi želju da se obrati ambasadi Srbije.

Kazao je da za sada o tome nema nikakvih informacija i da su se, koliko zna, svi navijači Zvezde vratili.

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli optužio je u sredu "srpske bandite i huligane" za, kako je rekao, napad na konzulat Kosova u Kopenhagenu, preneo je portal Košev.

Pozivajući se na prištinski dnevnik Koha, portal je preneo da je Pacoli na Fejsbuku naveo da je tom prilikom "oštećen amblem države Kosovo".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.