DAČIĆ OŠTRO O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI: Otišli su predaleko, svoj identitet grade ANTISRPSKOM POLITIKOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2020, 18:24

DAČIĆ OŠTRO O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI: "Otišli su predaleko, svoj identitet grade ANTISRPSKOM POLITIKOM"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da je Crna Gora otišla predaleko u širenju antisrpske politike u želji da izgradi crnogorski identitet.

Dačić je naveo da je to nedavno pokazala i izjava crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića da NATO može da pomogne u eventualnoj odbrani Crne Gore od agresivne Srbije.

- Srbija nije agresivna. Srbija nijednim svojim činom nije pokazala bilo kakvu agresivnost prema Crnoj Gori i oni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neće da priznaju da su oni izazvali sve ove probleme - rekao je Dačić.

On je za TV Hepi rekao da iz Crne Gore stižu izjave da se "Srbija meša u njihov unutrašnji posao", te objasnio da pitanje ljudskih prava i nacionalnih zajednica nije unutrašnje pitanje jedne zemlje, već je regulisano međunarodnim konvencijama i deklaracijama.

Dačić je upitao kako bi Crna Gora reagovala da on pred izbore ode u Budvu ili Herceg Novi, kako bi u okviru kampanje bio sa Srbima, kao što će za dva ili tri dana albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj boraviti u Medveđi, gde će pred izbore razgovarati sa albanskim stanovništvom, čemu se Srbija ne protivi.

On je dodao da njegova "oštra" reagovanja na izjave iz Crne Gore nisu deo kampanje, već da je uvek tako reagovao na izjave pojedinih političara iz regiona ili njihove poteze i odluke.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.