DAČIĆ: Niko još nije preuzeo odgovornost za otmicu srpskih službenika u Libiji

Izvor: Kurir, 08.Nov.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: Niko još nije preuzeo odgovornost za otmicu srpskih službenika u Libiji

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je za RTS da se ne zna ko je oteo dvoje srpskih državljana u Libiji.

- Na putu ka Tunisu je došlo do presecanja kolone u kojoj je bio i naš ambasador, a u drugom automobilu vozač i vezista. Došlo je do ispaljivanja hitaca, a jedan libijski državljanin je ranjen u nogu, tako govore prvi izveštaji - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ivica Dačić za RTS.

Dačić je objasnio da je u Libiji nestabilna situacija, da postoji jedna vlada u Bengaziju, a jedna u Tripoliju.

- Pojedini delovi zemlje su pod različitom kontrolom - podsetio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Libije. Kako je rekao, o tom događaju su obaveštene sve službe bezbednosti.

- Nemamo informacije ko su otmičari. Niko se nije javio da bilo šta traži, pratimo situaciju. Formiran je krizni štab koji radi na rešavanju vanredne situacije, o tome sam obavestio i premijera, tako da je cela država angažovana - istakao je Dačić.

On je dodao da je naš ambasador dobro i da je sve prijavio policiji, koja nema novih detalja.

Autor: RTS
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne znamo ko su otmičari, niko se nije javljao, niko nije ništa tražio"

Izvor: Vesti-online.com, 08.Nov.2015

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da se ne zna ko je oteo dvoje srpskih državljana u Libiji...- Na putu ka Tunisu je došlo do presecanja kolone u kojoj je bio i naš ambasador, a u drugom automobilu vozač i vezista. Došlo je do ispaljivanja hitaca, a jedan libijski državljanin je ranjen...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.