Počinje isplata punog iznosa martovske penzije

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2020, 07:54

Počinje isplata punog iznosa martovske penzije

Počinje isplata

Danas počinje isplata punog iznosa martovske penzije zajedno sa dodatkom od 4.000 dinara. Novac za najstarije sugrađane može podići osoba od poverenja koja je dobila ovlašćenje ili ukoliko je penzioner tražio od banke da novac dobija na kućnu adresu penziju će dostaviće poštar. Narodna banka Srbije saopštila je da će banke kontaktirati svoje korisnike sa 65 i više godina koji su se pri prethodnoj isplati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << penzije odlučili za isplatu na kućnu adresu.

Pojedine banke u Srbiji danas su na tekuće račune penzionera već uplatile pun iznos martovske penzije sa dodatkom od 4.000 dinara. Penzije za mart isplaćuju se u celosti umesto, kao što je to do sada bio slučaj, iz dva dela.

I penziju i dodatak od 4.000 dinara za najstarije sugrađane može u banci podići osoba od poverenja kojoj je prethodno penzioner potpisao ovlašćenje, a isplata na šalterima banaka počinje sutra.

Ukoliko je penzioner tražio od banke u kojoj ima račun da novac dobija na kućnu adresu, poštar će mu doneti ceo iznos sa dodatkom.

Osobe starije od 65 godina mogu kod kuće svojeručno da sačine ovlašćenje, jasno i čitko, a nakon toga korisnik poziva banku i obaveštava je o tome.

Banka je dužna da izvrši proveru tako što poziva korisnika putem telefona koji je on dao kada je otvarao račun. Banka je u obavezi i da snimi taj razgovor kao dokaz da je obavljen. Ovlašćeno lice zatim dolazi u banku sa ličnim dokumentima i ovlašćenog i ovlastioca i podiže novčana sredstva.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.