Obradović o Zakonu o ukidanju načina isplata penzija

Izvor: RTS, 18.Dec.2016, 05:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović o Zakonu o ukidanju načina isplata penzija

Narodni poslanik i predsednik opozicionog pokreta Dveri Boško Obradovića najavio je u Čačku da je poslanička grupa Dveri predložila Narodnoj skupštini zakon o ukidanju privremenog načina isplate penzija.
Predloženim zakonom, rekao je Obradović na konferenciji za novinare, podrazumeva i obavezu države da vrati penzionerima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve što im je uzeto u prethodne dve godine, takođe je predviđeno i da se u taj akt vrati odredba koja definiše da visina penzija mora biti redovno usklađivana sa rastom cena i troškovima života, rekao je Obradović.Obradović je kritikovao vlast jer je smatra odgovornom za stanje u zemlji i kao primer je naveo Čačak, gde, kako je rekao, za pet godina nije došla nijedna investicija.
On je rekao i da čačanske ustanove kulture, koje su, kako smatra, među najboljim u državi, ponižene odnosom vlasti koja im po novom Zakonu o kulturi briše status ustanova od nacionalnog značaja i uvodi skraćeni naziv pa se iz naziva ustanova kulture u Čačku brišu imena velikana poput Nadežde Petrović ili Vladislava Petkovića Disa.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.