Isplata penzija sa povišicom od pet do 13 odsto

Izvor: RTS, 10.Nov.2018, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplata penzija sa povišicom od pet do 13 odsto

Penzionerima danas stiže prvi deo okotobarskih primanja sa povišicom od 5 do 13 odsto. To je omogućeno dobrim stanjem u državnom budžetu, kažu u Vladi. Od januara veće plate u javnom sektoru.
Penzioneri u Srbiji će dobiti penzije za oktobar koje su uvećane od pet do 13 odsto.

Ministar finansija Siniša Mali poručuje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << penzije biti sve veće kako Srbija bude beležila rast iz godine u godinu.
Siniša Mali je tokom jučerašnjeg boravka u Dnevnom centru i klubu za druženje najstarijih sugrađana "Radana Pupić" rekao da penzije nikada nisu bile veće i da će penzije rasti kako se Srbija bude razvijala. 
Penzionerima je poručio da je povećanje penzija rezultat njihovog odricanja i zahvalio im na svemu što su uradili za Srbiju.
Od 1. januara zaposleni u javnom sektoru trebalo bi da dobiju veće plate. Vlada je usvojila i prosledila Skupštini predlog da umanjenje zarada uvedeno pre četiri godine, na zarade veće od 25 hiljada dinara, bude prepolovljeno, i umesto 10 iznosi pet procenata. 
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.