Zbog turbulencije povređeno 15 putnika aviona na letu Majami-Buenos Ajres

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2018, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog turbulencije povređeno 15 putnika aviona na letu Majami-Buenos Ajres

Petnaest putnika leta od Majamija do Buneos Ajresa lakše je povređeno kada je njihov avion uleteo u jaku vazdušnu turbulenciju, saopštila je argentinska aviokompanija "Aerolineas Argentinas".

Kompanija je navela da su sinoćne turbulencije bile "jakog intenziteta" i da je posada pomogla povređenim putnicima čim je turbulencija prošla.

Po sletanju aviona, od ukupno 192 putnika aviona osam je odvedeno na dodatne lekarske preglede.

Turbulencija je prostran >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kovitlac koji nastaje pri kretanju velike vazdušne mase, a iznenadna je jer nema nikakvih vidnih nagoveštaja. Ona nastaje kada se mase vazduha kreću različitim brzinama zbog različite temperature, te i gustine.

Turbulencija najviše ima na 7.000 do 12.000 metara nadmorske visine što je i zona u kojoj većinom lete putnički avioni. Turbulencija na manjim visinama ima ređe, obično u neposrednoj blizini planina.

Iako veoma neprijatna, trubulencija retko ugrožava sigurnost putnika, a još ređe aviona. Zbog opasnosti od pada tokom turbulencije, putnicima se savetuje da sve vreme tokom leta koriste sigurnosne pojaseve.

Po procenama meteorologa, trubulencije postaju sve jače i sve h češće ima zbog klimatskih promena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Avion uleteo u turbulenciju, povređeno 15 putnika

Izvor: B92, 19.Okt.2018

Petnaest putnika leta od Majamija do Buneos Ajresa lakše je povređeno kada je njihov avion uleteo u jaku vazdušnu turbulenciju...To je saopštila argentinska aviokompanija "Aerolineas Argentinas"...Kompanija je navela da su sinoćne turbulencije bile "jakog intenziteta" i da je posada pomogla povređenim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.