ZBOG SUMNJE NA TERORIZAM: Vlada Srbije stavila na listu “označenih lica” SAUDIJSKOG ŠEIKA!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Maj.2016, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG SUMNJE NA TERORIZAM: Vlada Srbije stavila na listu “označenih lica” SAUDIJSKOG ŠEIKA!

Vlada Srbije je, na osnovu Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom s ciljem sprečavanja terorizma, stavila na listu "označenih lica" šeika Najefa Salama Muhamada Ujaima al Hababija iz Saudijske Arabije, koji je Al kaidin emir istočne zone Avganistana.

Kako se navodi u rešenju od 17. maja koje je postavljeno na sajtu Vlade, šeik Al Hababi rođen je 1980. ili 1981. godine i koristi više lažnih imena - Faruk al Kahtani, Faruk al Katari, Faruk al Kahtani al Katari, Šeik Faruk >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << al Kahtani, Šaik Imran Farouk, Šeik Farok al Katari, prenosi "Alo!".

Navodi se da mu je nacionalnost saudijska, a da poseduje katarski pasoš izdat 3. maja 2007. godine, sa trenutnom adresom u Avganistanu, gde je od sredine 2010. vodi bataljon Al kaide.

U rešenju Vlade navodi se da je Komitet UN 28. marta ove godine odobrio upis Al Hababija u Listu sankcija za "Islamsku državu" i Al Kaidu protiv pojedinaca, grupa, preduzeća i entiteta koji podležu zamrzavanju imovine, zabrani putovanja i embargu na oružje.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.