Uplaćen novac za nastavak izgradnje Žeželjevog mosta

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uplaćen novac za nastavak izgradnje Žeželjevog mosta

Grad Novi Sad uplatio je novac iz svog budžeta za nastavak izgradnje Žeželjevog mosta na Dunavu, saopštila je informativna služba kabineta gradonačelnika Miloša Vučevića.

U saopštenju je navedeno da su, oko 13 sati na gradski budžet “legla i novčana sredstva” koja je uplatila pokrajina kao svoju obavezu za nastavak radova na tom drumsko-železničkom mostu.

“Shodno tome, Gradska uprava za komunalne poslove pustila je sredstva koja su upravo otišla direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prema izvođačima radova” čime su stečeni uslovi za to da budu nastavljeni radovi na Žeželjevom mostu i, kako se dodaje u saopštenju, “od sutra očekujemo da vidimo radnike na gradilištu”.

Prethodnog dana je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine, na račun Grada uplatila 234,8 miliona dinara za dodatne radove na izgradnji Žeželjevog mosta u Novom Sadu.

Kako je ranije ugovoreno, špansko-italijanskom konzorcijumu “Azvi” za dodatne radove na mostu trebalo bi da bude uplaćen ukupan iznos od 351 milion dinara, od čega je oko 234 miliona dinara obaveza pokrajine a 117 miliona dinara uplaćuje Grad Novi Sad.

Radovi na izgradnji Žeželjevog mosta prekinuti su u februaru prošle godine a još u novembru 2013. godine trebalo je da bude završen takozvani “lot 2”, za koji je pre oko mesec dana potpisan aneks ugovora o dodatnim radovima.

Ukupni iznos za izgradnju tog objekta, koji zajednički finansiraju EU, AP Vojvodina i Grad Novi Sad, povećan je u proteklih godinu i po sa 45 miliona evra na 48 miliona evra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.