Udruženje tužilaca: Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti neprimereno o Majiću

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2019, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje tužilaca: Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti neprimereno o Majiću

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije reagovalo je danas navodeći u saopštenju da je gostovanje sudije Miodraga Majića, u televizijskoj emisiji, bilo povod da pojedini predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti tokom debate u Narodnoj skupštini o izmenema Кrivičnog zakonika izreknu neprimerene ocene o njegovoj ličnosti i stručnosti sudije.

"Podsećamo javnost, pa i predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti da je međunarodnim standardima uspostavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pravo i obaveza svakog nosioca sudijske i javnotužilačke funkcije da učestvuje u debatama upravo povodom pitanja koja se tiču pravosuđa", navedeno je u saopšenju.

Kako je saopšteno, izmena Кrivičnog zakonika je pravi primer toga.

"Svako negiranje ovog prava i omalovažavanje onih koji se ovim pravom koriste je višestruko štetno, kako za pravosuđe, tako i za društvo u celini, jer se na taj način šteti otvorenom dijalogu, koji je osnovna karakteristika svakog demokratskog društva", naglasio je Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Udruženje tužilaca: Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti neprimereno o Majiću

Izvor: Danas, 20.Maj.2019

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije reagovalo je danas navodeći u saopštenju da je gostovanje sudije Miodraga Majića, u televizijskoj emisiji, bilo  povod da pojedini predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti tokom debate u Narodnoj skupštini o izmenema Кrivičnog zakonika...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.