SzS: Vlast uništava sve pred sobom, suprotstaviti se složno

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS: Vlast uništava sve pred sobom, suprotstaviti se složno

Srbiju razjedaju kriminal i korupcija, a galopirajućem propadanju potrebno je suprotstaviti se ujedinjeno i složno, zbog čega je Savez za Srbiju i formiran, poručili su predstavnici tog opozicionog bloka na večerašnjoj tribini u Bajinoj Bašti.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac istakao je da vlast bahatih i nesposobnih "poput najezde skakavaca uništava sve pred sobom", a rezultati toga poražavajući su po lokalne samouprave – više od 30 odsto opština je pred >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bankrotom, a svaka druga je u stanju duboke demografske starosti.

"Imamo jednog čoveka koji pretenduje da bude predsednik svih opština. Kandiduje se na listi Srpske napredne stranke na svim lokalnim izborima i urušava smisao postojanja lokalnih samouprava", rekao je Lutovac, preneo je Savez za Srbiju.

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da je aktuelni režim "stabilizovao" javne finansije tako što je opljačkao sopstveni narod.

"Povećali su cene taksi, akciza, goriva, opljačkali penzionere, poljoprivrednike, a naše pare podelili svojim prijateljima stranim investitorima. Da li ijedna zemlja rasprodaje svoje rečne tokove, izvore pijaće vode, rudna bogatstva, kao što to čini ova vlast? Još Komercijalnu banku, EPS i Telekom da prodaju, i mi više nećemo imati ništa", rekao je Obradović.

On je dodao da će sve ono što je sumnjivim prodajama oteto od građana, nakon pada vlasti Aleksandra Vučića biti nacionalizovano i vraćeno Srbiji.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ocenio je da vlast SNS počiva na filozofiji "kako uzeti što veći procenat", i to manipulisanjem preko javnih nabavki i nameštenih tendera, a vrhunac nesposobnosti ogleda se i u tome što se "sopstveni rudnik zlata prodaje za rudnu rentu".

"Podnećemo krivične prijave protiv svih onih koji su se obogatili na muci ovog naroda", poručio je Stamatović.

Potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Lazar Đurović istakao je da državu vode neznalice, koje rasprodaju nacionalne resurse kao sto su PKB i Galenika. Pri tome naveo je on, izdaju nacionalne interese i koriste sva sredstva kako bi zadovoljili lični interes opstanka na vlasti.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.