Skupština završila rad, nastavak sednice 9. oktobra

Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština završila rad, nastavak sednice 9. oktobra

Skupština Srbije završila je načelnu objedinjenu raspravu o izmenama Zakona o zaštiti životne sredine, Odluci o izmeni finansijskog plana RFZO i nekoliko ekoloških sporazuma, a u utorak, 9. oktobra nastaviće raspravu po amandmanima.

Završena je objedinjena rasprava o Protokolu o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, Sporazumu o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa, Sporazumu vlada Srbije i Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << o saradnji u zaštiti životne sredine i očuvanju prirode, kao i Sporazumu o očuvanju populacije slepih miševa u Evropi.

Na Predlog izmena i dopuna Zakona o zaštiti životne sredine podneto je 402 amandmana, od kojih je Vlada Srbije prihvatila tri.

Tokom današnje rasprave izrečene su dve opomene Mariniki Tepić iz poslaničke grupe Samostalni poslanici zato što je, po rečima predsedavajućeg Veroljuba Arsića, vređala ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Opomene je zaradila jer je kazala da Lončar "flagrantno krši" kako Hipokratovu tako i ministarsku zakletvu jer je obrazlažući Odluku o izmeni finansijskog plana RFZO i rukovodeći se tabloidima "kriminalizovao, satanizovao i ponižavo" humanitarnu organizaciju "Podrži život" Sergeja Trifunovića i zato što je zamolila ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana, koji je prisustvovao sednici, da prenese Lončaru da kad ponovo dođe u Skupštinu Srbije "nema potrebe da viče na poslanike" i govori im šta neće i na šta neće pristati i da nema potrebe da imitira "svog predsednika Aleksandra Vučića".

Predsedavajući Arsić je po izricanju opomene rekao da neće dozvoliti da se unižava dostojanstvo Skupštine Srbije i da poslanici vređaju ministre, ni obrnuto.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.