SMS: Policija u Novom Sadu da reši slučajeve prebijanja studenata ili da podnesu ostavke

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMS: Policija u Novom Sadu da reši slučajeve prebijanja studenata ili da podnesu ostavke

Stranka moderne Srbije (SMS) zatražila je danas od policije u Novom Sadu da pronađe napadače na trojicu studenata u tom gradu ili da, ukoliko to ne urade, čelnici Policijske uprave Novi Sad podnesu ostavke.

"Ukoliko nisu u stanju da razreše ova slučajeve, zahtevamo od načelnika Policijske uprave Novi Sad da prizna nemoć i podnese ostavku, zajedno sa svojim prvim saradnicima", naveo je SMS u saopštenju.

Dodali su da poslednji slučajevi nasilja predstavljaju samo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << najnovije epizode politički i nacionalno motivisanih nasilničkih napada i podsetili da su tokom prvomajskih praznika alkoholisani huligani upadali u kuće i fizički maltretirali stanovnike naselja Adice na nacionalnoj osnovi, kao i da je na mirnu protestnu kolonu nedavno jedan muškarac bacio kriglu, i već sutradan je bio na slobodi.

"Od funkcionera vladajuće stranke i od predstavnika vlasti, kao lica odgovornih za javni red i mir, zahtevamo da se suzdrže od govora koji podstiče nasilje prema političkim neistomišljenicima, jer takav rečnik je direktan uzročnik povećanog nasilja u društvu", poručio je SMS.

Ta stranka je pozvala građane da u utorak, 11. juna u 18.00, dođu na plato ispred Pravnog fakulteta i iskažu protest protiv prebijanja aktivista Združene akcije "Krov nad glavom" i Demokratske stranke i narastajućeg nasilja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.