Poslanici nastavili raspravu o izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici nastavili raspravu o izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad razmatranjem Izveštaja o sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije za period od 2013. do 2018. godine, koji je podnela Agencija za borbu protiv korupcije.

Izveštaj je poslanicima predstavio direktor te agencije Dragan Sikimić, koji je istakao da više od 90 odsto državnih organa ispunjava preporuke agencije kada je reč o sukobu interesa ili duplim funkcijama.

"Agencija je podnela 16 prijava zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sumnje da državni funkcioneri nisu prijavili kompletnu imovinu", rekao je Sikimić i istakao da Srbija od marta nije više među državama koje se nalaze u nezadovoljavajućem režimu usklađenosti sa preporukama GRECO u segmentu koji se odnosi na prevenciju korupcije kod poslanika, sudija i tužilaca.

Direktor agencije je naročito istakao saradnju sa Evropskom unijom i kolegama iz Italije i Španije.

U Izveštaju koji je objavljen na sajtu agencije piše da je ispunjeno 37 odsto planiranih aktivnosti, a glavni razlog za nizak procenat ispunjenosti plana je nedostatak koordinacije i kadrovskih kapaciteta.

Poslanici su prethodnoh dana razmotrili izveštaje Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Zaštitnika građana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dr. Zukorlić – Pojedini direktori škola imenovani uprkos korpucijskim radnjama

Izvor: SandzakPress.net, 12.Jul.2019

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad razmatranjem Izvještaja o sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije za period od 2013. do 2018. godine, koji je podnijela Agencija za borbu protiv korupcije. Narodni poslanik dr. Muamer Zukorlić u izlaganju u naglasio da samo uspješno...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.