Oskarovka Kejt Blančet u „Američkoj horor priči”?

Izvor: Politika, 19.Nov.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskarovka Kejt Blančet u „Američkoj horor priči”?

Otkako ju je napustila Džesika Lang, serija „Američka horor priča” Rajana Marfija više nije ista. Iako je za petu sezonu koja se trenutno emituje u Americi angažovana Lejdi Gaga, jedna od najpopularnijih pevačica danas, to je nije spaslo loših komentara. Naprotiv, pored stalno prisutnih „hejtera” koji čekaju priliku da napadnu Marfija za svaki deo ovog horor projekta, stigli su novi i to oni koji napadaju slavnu pevačicu. U izvedbi grofice Elizabet Džonson, za sada, nije briljirala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pa su mnogi složni u mišljenju da baš zbog toga Marfi treba da nađe novu glavnu junakinju za narednu sezonu. Neočekivano – glumica Kejt Blančet sama se nametnula.

Naime, Australijanka je prilikom promocije filma „Kerol” u kom glumi sa Sarom Polson, veterankom „Američke horor priče”, izjavila da bi vrlo rado pristala da glumi u još jednom prijektu zajedno sa njom.

- Baš želim ponovo da sarađujem sa Sarom. Ona je fenomenalna i na sceni i van nje. Divim se njenom talentu i sa takvom osobom je uvek lepo sarađivati, rekla je Kejt.

Na pitanje da li bi volela da se pojavi u popularnoj horor seriji, dobitnica dva „Oskara” nije se dvoumila.

- Ako bi mi ponudila ulogu, vrlo rado bih je prihvatila, rekla je ona.

Publici je poznata po izvanrednim ulogama u filmovima „Elizabeta”, „Avijatičar” i trilogiji „Gospodar prstenova”, ali joj se sada smeši i velika televizijska uloga koja će upotpuniti njenu bogatu biografiju.

Prve reakcije na njeno potencijalno učešće u Marfijevoj seriji veoma su pozitivne. U eri kada filmski glumci sve više dobijaju uloge u TV serijama, nije neizvodljivo angažovati Blančetovu. Ako su mogli da izdvoje novac za Lejdi Gagu, sigurno bi se našao i za Kejt.

U svojim popularnim projektima Rajan Marfi već godinama sarađuje sa velikim imenima poput Keti Bejts, Anđele Baset, Gvinet Paltrou, Džejmi Li Kurtis, pa ne bi iznenadilo da Kejt Blančet i zvanično dobije ponudu da se priključi ekipi „Američke horor priče” koja je nedavno obnovljena za šestu sezonu.

Zbog eksplicitnih scena ubijanja i seksa, peta sezona proglašena je najšokantnijom. Morao je da reaguje i Američki televizijski savet roditelja koji čak našao manu i u porodičnim serijama „Prijatelji” i „Gilmorove” pa je i njih svojevremeno stavljao na stub srama.

Dobitnica priznanja za životno delo

Glumica Kejt Blančet dobitnica je osmog godišnjeg priznanja za životno delo Muzeja moderne umetnosti (MOMA) u Njujorku.

Ona je primajući priznanje izjavila da u svetlu nedavnih napadi u Parizu i Bejrutu njeni napori da kroz važne uloge prenese jasnu poruku svetu izgledaju beznačajno.

- Svi moji napori se čine vrlo beznačajnim u svetlu onoga što se sada dešava u svetu i užasnih događaja u Evropi i na Bliskom istoku, rekla je Kejt koja je napomenula da je u poslednje vreme dobijala priliku da radi na projektima koji imaju nešto interesantno i važno da kažu i da je protekla godina za nju svakako bila jedna od takvih.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.