Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2018, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Na vanredne izbore samo ako su fer, protest se nastavlja u subotu

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da bi opozicija prihvatila "izazov" vanrednih parlamentarnih izbora ukoliko bi oni bili fer i pošteni, saopšteno je danas iz te stranke.

Jovanović je na osnivanju opštinskog odbora Narodne stranke na Čukarice najavio i da će Narodna stranka i Savez za Srbiju podržati proteste najavljene za subotu i ocenio da je Srpska napredna stranka (SNS) u šoku posle uspelih i masovnih građanskih protesta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sada preti vanrednim izborima, jer pokušava da nađe odgovor na činjenicu da u Srbiji ponovo postoji kritična masa za proteste, kao i zbog ubrzanog rasta rejtinga Saveza za Srbiju. Prihvatićemo izazov vanrednih izbora, ali samo ako su fer i pošteni. U suprotnom, neka Vučić na izbore ide sa svojom lažnom opozicijom, LDP i SRS, neka se sa njima igra demokratije i države", rekao je Jovanović.

Jovanović je izjavio da će u subotu izaći na ulice i izraziti protest protiv "sveopšteg nasilja koje vlast koristi kao sredstvo političke borbe, ali i protiv uzurpacije RTS-a, koji odavno više nije javni servis u službi svih građana".

Potpredsednik Narodne stranke i dramski pisac Siniša Kovačević istakao je važnost fer uslova izbornog procesa.

"Kakvi će to izbori biti kada ćete moći da gledate Vučićev lik na pet nacionalnih televizija? Ako će biti fer, ako će birački spisak biti tačan, ako ćemo imati pristup medijima, onda možemo da izađemo na izbore", rekao je Kovačević.

"Ovo je vreme kuge. Država se urušava, nestaju granice, odlaze mladi. Moramo očistiti zadah neslobode koji se raširio po Srbiji. Ne dajmo ovoj prelepoj zemlji da propadne", poručio je Kovačević.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS izrazio spremnost da učestvuje u narednom protestu u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2018

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da će se ta stranka priključiti narednom protestu opozicije, najavljenom za subotu 15. decembar, osim ako "ponovo ne bude nekog neverovatnog izbora govornika"..."Osim ako ponovo ne bude nekog neverovatnog izbora govornika, naravno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Prihvatili bismo izazov izbora ako bi bili fer i pošteni"

Izvor: B92, 11.Dec.2018

Beograd -- Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da bi opozicija prihvatila "izazov" vanrednih parlamentarnih izbora ukoliko bi oni bili fer i pošteni...Jovanović je na osnivanju opštinskog odbora Narodne stranke na Čukarici najavio i da će Narodna stranka i Savez za Srbiju...

Nastavak na B92...

Zelenović: Ujedinjena opozicija će izaći sa zahtevima za fer i poštene izbore

Izvor: Beta, 11.Dec.2018

Predsedavajući Savezom za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da neće biti novih izbora bez korenitih promena izbornih uslova i slobodnih medija i najavio da će kao ujedinjena opozicija izaći sa zajedničkim zahtevima za fer i poštene izbore.Zelenović je to poručio u saopštenju predsedniku...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.