Jovanović (DSS): U Srebrenici nije počinjen genocid, skandalozno izveštavanje nekih medija

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2020, 18:58

Jovanović (DSS): U Srebrenici nije počinjen genocid, skandalozno izveštavanje nekih medija

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je "skandalozno izveštavanje pojedinih medija u Srbiji" o genocidu u Srebrenici koji se dogodio pre 25 godina.

"U Srebrenici nije počinjen zločin genocida i nedopustivo je da se srpskom narodu natura krivica za nešto što se nije dogodilo", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi koju je saopštio DSS.

Jovanović je ocenio da takvo, "nakaradno viđenje prošlosti" ima cilj da "potvrdi zapadno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << viđenje jugoslovenske krize", da "ponizi srpski narod" i da je to neprihvatljivo.

"Naročito kada se ima u vidu da su ratovi devedesetih godina bili nametnuti Srbiji i srpskom narodu i da su upravo Srbi najveća žrtva tih sukoba", dodao je Jovanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.