Bivši zamenik direktora BIA rekao da ima samo posredna saznanja o ubistvu Ćuruvije

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2017, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši zamenik direktora BIA rekao da ima samo posredna saznanja o ubistvu Ćuruvije

Bivši zamenik direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Goran Živaljević izjavio je danas da o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije ima samo posredna saznanja i da mu je ostalo u sećanju da je Ćuruvijina nevenčana supruga Branka Prpa naknadno na čitulji prepoznala lice osobe koju je označila kao ubicu.

Svedočeći na suđenju optuženima za ubistvo Ćuruvije, Živaljević, koji je tokom 2003. godine bio zamenik direktora BIA, rekao je da se seća da mu je to javio tadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << visoki funkcioner policije Boro Banjac.

Prema njegovim rečima, na čitulji je bio Luka Pejović, koji je u to vreme ubijen.

"To je, koliko se sećam, stvorilo utisak u stukturama MUP-a kao neka kvalitetna informacija i da je ostalo još da se sklope kockice", rekao je Živaljević.

On je naveo i da se kao radnik BIA nikad nije bavio slučajem Ćuruvija i da nije bio uključen ni u praćenje ni u prisluškivanje, a da sva sazanja koja ima o tom ubistvu su iz medija ili priča.

"Ostala mi je u sećanju kao informacija da je Ćuruvija rađen (praćen i prisluškivan) zbog nekog obaveštajno interesantnog kontakta", rekao je Življević.

Na pitanje sudije Snežane Jovanović, on je objasnio da se pod kontakt podrazumeva "neko lice" i da o tome kao i kompletnom slučaju Ćuruvija ima "apsolutno posredna saznanja na osnovu medija i priča iz kuće".

Za ubistvo Ćuruvije su optuženi bivši načelnik DB Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić, koji je, kao i Radonjić, uhapšen januara 2014.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pri kraju prva faza suđenja optuženima za ubistvo Ćuruvije

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2017

Ostalo je još nekoliko svedoka da se sasluša, približavamo se kraju ove faze postupka, bar se nadam, saopštila je predsednica sudskog veća Snežana Jovanović, nakon glavnog pretresa na suđenju optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, u Specijalnom sudu...Tokom današnjeg dela suđenja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.