BNV od Šarčevića traži uspostavljanje saradnje sa institucijama BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BNV od Šarčevića traži uspostavljanje saradnje sa institucijama BiH

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) zatražilo je danas od ministra prosvete Mladena Šarčevića da intenzivira aktivnosti na uspostavljanju obrazovne saradnje sa nadležnim institucijama u BiH u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja Bošnjaka na maternjem jeziku.

"U cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja Bošnjaka na maternjem jeziku, BNV traži da se intenziviraju aktivnosti na uspostavljanju obrazovne saradnje, kako bi se obavile sve neophodne radnje za potpisivanje bilateralnoga >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sporazuma između Vlade Srbije odnosno Ministarstva prosvete i Veća ministara BiH odnosno Ministarstva civilnih poslova okviru kojeg postoji sektor za pitanje obrazovanja", navodi se u saopštenju.

BNV je takođe uputilo odgovor Ministarstvu prosvete i kao relevantnu instituciju koja može doprinijeti poboljšanju kvaliteta obrazovanja na bosanskom maternjem jeziku predložilo Veće ministara BiH, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik veća Sulejman Ugljanin.

BNV predložilo je i teme od posebnog značaja u oblasti obrazovanja na bosanskom, koje će biti osnova za pregovore i pripremu buduće saradnje, a tiču se između ostalog, unapređenja osnovnog i visokog obrazovanja, izrade i uvoza udžbenika i usavršavanja stručnog kadra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

BNV: Bošnjaci u Srbiji smatraju i osjećaju Bosnu i Hercegovinu kao svoju maticu

Izvor: SandzakPress.net, 10.Avg.2017, 12:39

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) je Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnolološkog razvoja Republike Srbije predložilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine kao relevantnu instituciju koja može doprinijeti poboljšanju kvaliteta obrazovanja na bosanskom maternjem jeziku.   “Bošnjački narod...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.